plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborné kuracie rezne v syrovo-cesnakovej zmesi: Žiaden trojobal, minútková príprava a chuť lepšia ako klasika!

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

Výborný tip, ako pripraviť kuracie rezne inak, ešte chutnejšie, ako ste zvyknutí!

 

 

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

1 vajce

1 lyžica vody

1 lyžička sušeného cesnaku

1/2 lyžice soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

2 šálky najemno nastrúhaného syra (ideálne parmezánu)

4 polievkové lyžice masla

2 polievkové lyžice olivového oleja

Prílohy (voliteľné):

 

 

Varené/pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Hranolky

Ryža

Grilovaná zelenina

Šalát z čerstvej zeleniny

Postup:

Prekrojte každé mäso na polovicu.

 

 

V plytkej miske rozšľahajte vajcia s vodou.

Pridajte cesnak, soľ, korenie a šľahačku.

Do samostatnej misky nasypte syr a každý kúsok mäska obaľte najskôr vo vaječnej zmesi.

 

 

Nechajte vajcia odkvapkať a následne obalíme v syrovej zmesi.

Jemne zatlačte, potom otočte a zopakujte na druhej strane.

Vytraste prebytok syra.

Opakujte tento postup aj s ostatnými kusmi.

 

 

Dajte maslo a olej do veľkej panvice a nechajte rozpustiť.

Umiestnite kuracie mäso do horúceho tuku, kým syrová nie je na jednej strane hnedastá, aby sa syrová zmes prilepila k povrchu mäska (približne 3 minúty).

Ľahko zatlačte špachtľou a potom otočte a znova opečte z druhej strany, až kým nie je zapečené aj z druhej strany.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes