plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia na paprike a kyslej smotane so zemiakovou kašou: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Minútkový obed z kuracích pŕs a jemnej zemiakovej kaše - vynikajúca chuť a rýchla príprava.

Vynikajúci tip na skvelý a veľmi chutný obed.

 

 

Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu? Kuracie prsia na paprike a kyslej smotane sú skvelou voľbou! Toto jedlo je plné chuti a zároveň je jednoduché na prípravu, takže ho zvládne aj začínajúci kuchár.

Kuracie prsia sú šťavnaté a jemné, paprika im dodáva pikantnú chuť a kyslá smotana krémovú textúru. Toto jedlo sa výborne hodí k ryži, zemiakom alebo cestovinám a je ideálne na obed alebo večeru.

Nám najvac chutia tieto prírodné rezne s jemnou zemiakovou kašou.

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Mletú červenú papriku

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Voliteľné:

 

 

Nadrobno nasekaná petržlenová vńať

Bazalka

Kôpor

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.

 

 

Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno.

Než začne cibuľka hnednúť.

Tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.

 

 

Dobre premiešame

Pridáme 1/2 lyžičky soli.

Restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.

 

 

Pridáme aj 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany.

Minútu spolu povaríme na nízkej teplote.

 

 

A tým je omáčka hotová.

Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Na jemnú zemiakovú kašu

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

125 ml mlieka

125 ml smotany na varenie

100 g masla

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.

V hrnci dajte variť vodu so soľou a zemiaky v nej uvarte domäkka.

Uvarené zemiaky sceďte a nechajte ich krátko vychladnúť.

V miske roztlačte zemiaky na kašu pomocou tĺčika na zemiaky alebo pretlačte ich cez pasírovač.

Pridajte mlieko, smotanu a maslo a kašu vymiešajte dohladka.

Dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes