Vynikajúci tip na skvelý a veľmi chutný obed.
Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu? Kuracie prsia na paprike a kyslej smotane sú skvelou voľbou! Toto jedlo je plné chuti a zároveň je jednoduché na prípravu, takže ho zvládne aj začínajúci kuchár.
Kuracie prsia sú šťavnaté a jemné, paprika im dodáva pikantnú chuť a kyslá smotana krémovú textúru. Toto jedlo sa výborne hodí k ryži, zemiakom alebo cestovinám a je ideálne na obed alebo večeru.
Nám najvac chutia tieto prírodné rezne s jemnou zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
1 cibuľu
1/2 lyžičky soli
Mletú červenú papriku
150-200 g kyslej smotany
Čierne korenie podľa chuti
2 strúčiky cesnaku
Olej slnečnicový
Voliteľné:
Nadrobno nasekaná petržlenová vńať
Bazalka
Kôpor
Postup:
Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.
Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno.
Než začne cibuľka hnednúť.
Tak prihodíme kuracie prsia nakrájané na kúsky.
Dobre premiešame
Pridáme 1/2 lyžičky soli.
Restujeme, kým nie je mäso mäkké.
K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.
Pridáme aj 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.
Primiešame téglik kyslej smotany.
Minútu spolu povaríme na nízkej teplote.
A tým je omáčka hotová.
Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Na jemnú zemiakovú kašu
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
125 ml mlieka
125 ml smotany na varenie
100 g masla
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.
V hrnci dajte variť vodu so soľou a zemiaky v nej uvarte domäkka.
Uvarené zemiaky sceďte a nechajte ich krátko vychladnúť.
V miske roztlačte zemiaky na kašu pomocou tĺčika na zemiaky alebo pretlačte ich cez pasírovač.
Pridajte mlieko, smotanu a maslo a kašu vymiešajte dohladka.
Dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.