plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lepšie ako rezne: Kuracie v smotanovo-cesnakovom cestíčku!

Fantastická pochúťka len tak k pivu alebo vínečku. Tieto lahodné kuracie kúsky v smotanovo-syrovom kabátiku chutia najlepšie s čerstvou zeleninou.

Fantastická pochúťka z kuracieho mäska a jemného cestíčka.

Tieto lahodné kuracie kúsky v smotanovo-syrovom kabátiku chutia najlepšie s čerstvou zeleninou.

 

 

Potrebujeme:

2 stredne veľké kuracie prsia

Soľ

2 lyžice hladkej múky

Olej na vyprážanie

Na cestíčko:

 

 

2 veľké vajcia

1 lyžičku soli

3 strúčiky cesnaku

 

 

4 lyžice kyslej smotany

3 lyžice hladkej múky

Postup:

 

 

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

Osušíme papierovým servítkom.

Potom obalíme v múke.

 

 

Všetky prísady na cestíčko vymiešame.

Vznikne nám hladká plocha bez hrudiek.

 

 

Obalíme všetky kuracie kúsky.

Opražíme v rozpálenom oleji dozlatista.

Prebytočný olej odstránime papierovým servítkom.

 

 

Podávame s čerstvou zeleninou.

Kuracie rezne v smotanovo – horčicovom cestíčku

Potrebujeme:

300 g kuracieho mäsa (prsia)

1 vajce

100 ml smotany na varenie

2 lyžice horčice

3-4 strúčiky cesnaku

100 g hladkej múky

50 g jemne strúhaného eidamu

soľ

červená paprika

korenie

bylinky podľa chuti

olej

Voliteľné:

strúhanka

Postup:

Mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa.

 

 

Z vajca, mlieka, horčice, múky, nastrúhaného syra a cesnaku vyšľaháme cestíčko (múku môžeme prisypať, keby sa nám zdalo príliš riedke), ktoré osolíme.

Ak chcete prirpaviť len marinádu na mäso, vynechajte múku.

Takéto mäsko je výborné na pečenie, grilovanie, alebo minútkovú úpravu na panvici.

Do cestíčka vložíme kúsky mäsa, starostlivo ich obalíme a necháme odstáť, aby mäso natiahlo soľ a najmä cesnak.

Kúsky mäsa smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista.

Pred smažením môžete mäso ešte obaliť v v strúhanke, ale nie je to potrebné. Mäsko chutí vynikajúco

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes