plny-hrniec_transparent_negativ.png

PRÍRODNÉ kuracie kúsky na smotane, kari a cesnaku: Minútková príprava a lepšie mäsko ste dávno nejedli!

Máte chuť na niečo dobré k obedu?

 

 

Skúste tento jednoduchý recept na výborné a najmä rýchlo pripravené mäsko v omáčke.

Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, cestovinu, alebo zemiaky.

Výborný recept sme našli na kanáli Vaříme s Mozkem.

 

 

Potrebujeme:

400 g kuracie prsia

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

olej

1 lyžička mletej sladkej papriky

1 až 2 lyžičky karí korenia (pozor je veľmi výrazné)

1 bujón

200 g smotana na varenie

1 lyžica hladkej múky

príloha (voliteľné):

ryža

cestoviny

zemiaky

Postup:

 

 

Kuracie mäso si očistíme.

Nakrájame na kúsky.

Cibuľu očisíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Rovnako si očistíme a nakrájame aj strúčik cesnaku.

Pripravíme si panvicu na ktorej zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

 

 

Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým sa mäso zatiahne.

Teraz pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak.

 

 

Dobre premiešame.

Pridáme papriku a kari korenie, premiešame.

Hneď zalejeme vodou (2 hrnčeky) a premiešame.

 

 

Pridáme bujón.

Ak chcete, bujón môžete vynechať a na konci len dochutíte soľou a korením.

Prikryjeme pokrievkou a necháme variť, kým mäso nie je mäkké.

 

 

V smotane rozmiešame metličkou múku.

Smotanovú zmes nalejeme k mäsu a necháme dobre prevariť.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes