plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútkové kuracie kúsky na cesnaku a kyslej smotane: Bleskový obed s výbornou chuťou – hotové skôr ako príloha!

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smtoany, doslova za minútku prirpavený!

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa a kyslej smotany, doslova za minútku pripravený!

 

 

Toto mäsko je tak rýchle, že ho dokonca zvládnete pripraviť skôr, ako prílohu.

Odporúčame podávať so zemiakovou kašou, prípadne ryžou či cestovinami.

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

1 cibuľu

1/2 lyžičky soli

Mletú červenú papriku

 

 

150-200 g kyslej smotany

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

Olej slnečnicový

Príloha (voliteľné):

Zemiaková kaša

Ryža

Cestoviny

Postup:

Na panvici nalejeme 2 lyžice oleja.

Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.

Prihodíme cibuľu nakrájanú na drobno, a než začne hnednúť, tak prihodíme kuracie prsia.

Teplota po celú dobu bude 120 ° C.

 

 

Pridáme 1/2 lyžičky soli.

Restujeme, kým nie je mäso mäkké.

K mäkkému mäsu prihodíme 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenké plátky.

 

 

Pridáme 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia, červenú papriku a restujeme dve minúty.

Primiešame téglik kyslej smotany.

Rýchlym miešaním úplne rozpustíme.

 

 

Všetko spolu ešte minútu povaríme, a tým je omáčka hotová.

Na tanieri môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes