plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto pozná tento jeden recept, ten vie pripraviť tisíc fantastických dezertov: Dokonalá piškóta na zákusky, torty a rolády!

Jedna piškóta a stovky možností, ako ju využiť – koláče, zákusky, torty a dezerty od výmyslu sveta. Toto je zatiaľ moje najobľúbenejšie.

Potrebujeme na plech s rozmermi 25×38 cm:

4 vajcia

100 g cukru

100 g polohrubej múky

1 bal. práoku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Najskôr si ušľaháme sneh z bielkov a polovičky cukru . Žĺtky a druhú polovicu cukru ušľaháme do peny.
K vyšľahaným žĺtkom pridáme sneh. Do zmesi pridáme aj všetky sypké prísady – vanilkový cukor, múku s práškom do pečiva a celé to metličkou zamiešame do jednoliatej hmoty.
Do formy dáme papier na pečenie, pričom okraje necháme odkryté. Na plech navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme  pri teplote 180 stupňov asi 12-15 minút – každá rúra pečie inak, preto treba sledovať.
Cesto necháme vychladnúť na pelchu a následne ostrým nožom oddelíme od krajov a vyklopíme ho.
Papier je prilepený na ceste, ale to nie je žiaden problém – ukou ho navlhčíme a necháme 2 minúty trošku nasiaknuť vlhkosť a potom pekne papier stiahneme. Piškótu môžeme použiť na prípravu zákuskov, koláčov, tort – čohokoľvek, čo vám napadne.

Najlepšie recepty na dnes