plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehučké koláčiky z tvarohu na celý týždeň: Zmiešajte v miske tieto 3 prísady a máte najlepší dezert ku káve!

Vynikajúce a rýchle trvanlivé koláčiky z tvarohového cesta. Ku kávičke nič lepšie nepoznám.

Hľadáte recept na chutný a jednoduchý dezert, ktorý vydrží celý týždeň? Krehké tvarohové koláčiky z 3 prísad sú perfektnou voľbou! Tieto koláčiky sú vyrobené z tvarohu, múky a masla.

 

 

Sú veľmi jednoduché na prípravu a zvládne ich aj menej skúsený kuchár. Koláčiky sú krehké a chutné a vydržia čerstvé aj niekoľko dní.

Môžete ich skladovať v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. V tomto článku vám ukážeme, ako jednoducho pripraviť krehké tvarohové koláčiky z 3 prísad. Naučíme vás, ako vymiešať cesto, ako ho vytvarovať a ako ho upiecť.

Tipy:

Pre extra chuť môžete do cesta pridať vanilku alebo citrónovú kôru.

Koláčiky môžete ozdobiť polevou, posýpkou alebo jednoducho nechať čisté.

Ak chcete, aby koláčiky boli mäkšie, môžete do cesta pridať 1-2 vajcia.

Koláčiky môžete piecť aj v menších formách na muffiny.

Na tvarohové koláčiky potrebujeme:

1 hrnček hladkej múky

100g zmäknuté maslo

200g  mäkký tvaroh

Posýpka:

Kryštálový cukor

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov.

Príprava je veľmi jednoduchá, do misky nasypeme preosiatu múku. Pridáme tvaroh.

Do cesta pridáme nakrájané na kúsky zmäknuté maslo a vypracujeme jednotné cesto.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Prepracujeme trochu v rukách, kým sa cesto nelepí.

 

 

Cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou 4 mm. Plát cesta nakrájame na štvorce (dĺžka strany asi 6 cm).

Každý štvorec hneď obalíme v cukre. Následne preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu.

Znova obalíme v cukre. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.

Existuje viacero prísad, ktoré môžete pridať do krehkých tvarohových koláčikov z 3 prísad, aby ste ich chuť a textúru vylepšili

Pre extra chuť

Vanilka: Pridajte 1 lyžičku vanilkového extraktu alebo 1 balíček vanilkového cukru do cesta pre sladkú a aromatickú chuť.

Citrónová kôra: Nastrúhajte kôru z 1 citróna do cesta pre sviežu a citrusovú chuť.

Rum: Pridajte 1-2 lyžice rumu do cesta pre dospelácku chuť.

Škorica: Pridajte 1/2 lyžičky škorice do cesta pre teplú a korenistú chuť.

Kakaový prášok: Pridajte 2-3 lyžice kakaového prášku do cesta pre čokoládovú chuť.

Pre lepšiu textúru

Vajcia: Pridajte 1-2 vajcia do cesta pre mäkšie a vláčnejšie koláčiky.

Kyslá smotana: Pridajte 1-2 lyžice kyslej smotany do cesta pre krémovejšiu a jemnejšiu textúru.

Jogurt: Pridajte 1-2 lyžice bieleho jogurtu do cesta pre ľahšiu a vzdušnejšiu textúru.

Mleté orechy: Pridajte 1-2 lyžice mletých orechov do cesta pre chrumkavú textúru a bohatú chuť.

Ovocie: Pridajte do cesta 1/2 šálky nakrájaného ovocia, ako sú jahody, maliny alebo čučoriedky, pre sladkú a šťavnatú chuť.

Na ozdobu

Poleva: Polejte koláčiky čokoládovou, citrónovou alebo karamelovou polevou.

Posýpka: Posypte koláčiky orechmi, kokosom, farebnou posýpkou alebo strúhanou čokoládou.

Cukrárske zdobenie: Pomocou cukrárskej špičky a rôznych farieb fondánu môžete koláčiky ozdobiť rôznymi vzormi a motívmi.

Jedlé kvety: Ozdobte koláčiky jedlými kvetmi pre elegantný a sofistikovaný vzhľad.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Najlepšie recepty na dnes