Pripravte si doma náš jednoduchý a nadýchaný dezert a potešte svojich blízkych.
Je to obľúbený dezert môjho detstva, keďže nám ho mama pripravovala vo sviatočný čas.
Lahodný dezert pripravený podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
250 g kefíru
2 vajcia
300 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
soľ
90 g cukru
40 g kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
Na krém:
250 g kyslej smotany
350 g smotany na šľahanie
vanilín
150 g práškového cukru
(Všetky potraviny na varenie by mali mať izbovú teplotu).
Postup:
Do misky pridáme vajcia, cukor, soľ, vanilku podľa chuti.
Vyšľaháme mixérom.
Nalejeme rozpustené, ale vychladené maslo a kefír.
Všetko spolu rozšľaháme.
Pridáme kakao, preosejeme múku so sódou a prešľaháme.
Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme cesto.
Formu dáme do predhriatej rúry.
Pečieme na 179°C asi 1 hodinu.
Cesto necháme vychladnúť a vodorovne ho nakrájame na niekoľko častí.
Kyslú smotanu s cukrom vyšľaháme na krém.
Oddelene vyšľaháme smotanu.
Všetky suroviny spolu premiešame a vyšľaháme do hladka.
Krém nanesieme na jednotlivé časti cesta.
Potrieme vrch a boky.
Posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Dezert vložíme na noc do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!