plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď neviem čo piecť, nastrúham jablká a pripravím túto 5-minútovú dobrotu: Rýchlovka bez mlieka a masla!

Jablkový koláč je jedným z najobľúbenejších sladkostí, ktorý mnohí ľudia radi pripravujú a konzumujú.

Obľúbený je aj v dnešných moderných kuchyniach, pretože je lacný a nenáročný na prípravu.

 

 

Nenáročný recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

450 g múky

1 ČL  prášku do pečiva

1 ČL škorice

200 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

2 vajcia

4 veľké jablká

obľúbený džem

kokos

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme lyžičku prášku do pečiva a škorice.

 

 

Ďalej pridáme cukor.

Nalejeme olej.

 

 

Pridáme vajcia a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme nastrúhané jablká a zamiešame.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rozotrieme po celej ploche.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 40-45 minút.

 

 

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Potom koláč vyberieme z plechu, odstránime papier a vrch potrieme džemom.

 

 

Nakoniec vrch posypeme strúhaným kokosom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes