plny-hrniec_transparent_negativ.png

Každú jeseň pečiem tento slivkový koláč. Chutí úžasne a vždy sa vydarí, robím ho za chvíľu!

Slivky si spájame s jeseňou a chutným koláčom.

Odporúčame vám recept na slivkový koláč, ktorý dopadne vždy výborne.

 

 

Úžasný recept na lahodný slivkový koláč z portálu smakosze.

Slivky sú symbolom jesene a práve vtedy chutia najlepšie.

Ceníme si ich pre ich chuť, ale aj pre blahodarné účinky na náš organizmus.

 

 

Slivky majú skvelý vplyv na náš tráviaci a imunitný systém.

Majú tiež protirakovinové vlastnosti a vlastnosti proti starnutiu.

Slivky sú navyše skutočnou vitamínovou bombou.

 

 

Dodajú nám aj poriadnu porciu vlákniny a chuti, ktorú máme tak radi.

Slivky sa rozhodne oplatí zaradiť do jedálnička.

Tento recept odporúčam ako jesenný dezert.

 

 

Na slivkový koláč potrebujeme:

1,5 šálky polohrubej múky

1/2 šálky zemiakovej múky

1/2 šálky rastlinného oleja

1 PL kakaa

5 vajec

3/4 šálky kryštálového cukru

1/2 kg sliviek

1 ČL sódy bikarbóny

 

Postup:

Do misky rozbijeme 5 vajec.

Pridáme cukor.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Cez sitko preosejeme múku so sódou bikarbónou.

Pridáme olej a krátko premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Do plechu nalejeme polovicu cesta.

Do cesta, ktoré zostalo v miske, pridáme kakao.

Chvíľu miešame.

 

 

Kakaovú zmes nalejeme do bieleho cesta.

Na vrch poukladáme na polovicu prekrojené slivky bez jadierok.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes