Vynikajúci obed z jedného plechu, ktorý voláme aj 3v1.
Mäso, zemiaky a omáčka sa totižto pečú spolu.
Potrebujeme:
Pre mäsové guľky:
500 gramov mletého mäsa
2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)
1 vajce
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice krupice
soľ, korenie
ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí
Pre omáčku:
2 polievkové lyžice smotany na varenie
1 lyžica pretlaku alebo kečupu
1 šálku vody
soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)
Postup:
Nalejte trochu mlieka na chlieb a nechajte zmäknúť.
Potom vymačkajte prebytočnú tekutinu.
Pridajte k mletému mäsu.
Zamiešajte aj ostatné prísady.
Vymiešajte jednotnú masu.
Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.
Pekáč vymastite olejom.
Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky.
Rozložte ich po okrajoch plechu.
Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov.
Umiestnite ich do stredu pekáča.
Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom, 15 – 20 minút.
Prirpavíme si omáčku:
Pridajte všetky ingrediencie do misky.
Dôkladne premiešajte.
Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.
Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov.
Nakoniec pridajte zelené korenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)