plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná jahodová bublanina: UNIVERZÁLNY hrnčekový recept!

Úžasný recept na univerzálne cesto na bublaninu!

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na chutný dezert? Táto hrnčeková bublanina s jahodami je perfektnou voľbou! Pripravte si ju za pár minút s ingredienciami, ktoré máte bežne doma.

 

 

Do bublaniny môžete pridať takmer akékoľvek ovocie, ktoré máte radi. Tu je niekoľko tipov:

Jahody: Jahody sú klasické ovocie do bublaniny a dodajú jej sladkú a šťavnatú chuť.

Čerešne: Čerešne sú ďalším obľúbeným ovocím do bublaniny, odporúčame použiť ovocie bez kôstiek.

Marhule: Marhule sú skvelým ovocím do letnej bublaniny a dodajú jej sladkosť, sviežosť a aromatickú chuť.

Maliny: Maliny sú jemné ovocie, rovnako ideálne do cesta na bublaninu. Pred pridaním do cesta ich umyte, dobre osušte a obaľte v múke.

Čučoriedky: Čučoriedky sú zdravé ovocie, ktoré dodá bublanine sladkú a kyslú chuť.

 

 

Broskyne: Broskyne pridávame nakrájane na mesiačiky, sú sladké, šťavnaté a perfektne doplnenie sladké bublaninové cesto.

Jablká: Jablká máme doma počas celého roka a rovnako sa dajú perfektne využiť aj v bublanine, nakrájame ich a ošúpeme.

Hrušky: Podobne ako jablká ich pridávame nakrájané, bublanine dodajúsladkú a aromatickú chuť.

Ananás: Ananás dodá bublanine tropickú chuť.

Citrusové plody: Ak chcete experimentovať, pridajte do bublaniny citrusové plody, ako napríklad pomaranče, citróny a grapefruity.

Okrem čerstvého ovocia môžete do bublaniny pridať aj kompótové ovocie alebo mrazené ovocie.

Tipy:

Ovocie pred pridaním do bublaniny umyte a osušte.

Ak používate mrazené ovocie, nechajte ho pred pridaním do bublaniny rozmraziť.

Veľké kusy ovocia nakrájajte na menšie kúsky.

Ovocie môžete pred pridaním do bublaniny obaliť v múke, aby sa nerozpadlo a nekleslo na dno.

Na najjednoduchšiu hrnčekovú bublaninu potrebujeme:

 

 

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnček olej

2 vajíčka

1 kypriaci prášok

1 vanilínový cukor

ovocie

Postup:

Najskôr si zmiešame všetky tekuté ingrediencie a poriadne ich premiešame.

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencia a celé to zmiešame.

Cesto vylejeme na plech, ja som ho dávala na papier na pečenie ale môžete aj klasicky vymastiť a posypať plech múkou, a pokladáme ovocie

Ako môžeme vylepšiť cesto na domácu bublaninu?

Korenie a príchute:

Vanilkový extrakt: Pridajte vanilkový extrakt pre sladkú a aromatickú chuť.

Citrónová kôra: Pridajte citrónovú kôru pre sviežu chuť.

 

 

Škorica: Pridajte škoricu pre teplú a aromatickú chuť.

Rum: Pridajte rum pre dospelácku chuť.

Ďalšie ingrediencie:

Orechy: Pridajte nasekané orechy, ako napríklad vlašské orechy alebo mandle, pre chrumkavú chuť.

Sušené ovocie: Pridajte sušené ovocie, ako napríklad hrozienka alebo brusnice, pre sladkú a sviežu chuť.

Čokoláda: Pridajte nasekanú čokoládu pre bohatú a sladkú chuť.

Tipy:

Cesto pred naliatím do hrnčeka premiešajte, aby ste sa zbavili hrudiek.

Bublaninu je hotová, keď je špáradlo zapichnuté do stredu bublaniny suché.

Bublaninu nechajte pred krájaním a podávaním vychladnúť.

Pečieme v trúbe 25 – 30 minút na 180°. Prajem dobrú chuť:).

Najlepšie recepty na dnes