plny-hrniec_transparent_negativ.png

ULTRA rýchly krém do všetkých dezertov: Žiadne maslo, žiadne vajcia – vezmite len mascarpone, ďalšie 2 prísady a vyšľahajte!

Pripravte si fantastický mascarpone krém.

Je veľmi chutný, nadýchaný a hodí sa do dezertov, aj na tortu. 

Navyše, príprava vám zaberie len chvíľu.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Ninnaska.

Na lahodný mascarpone krém budete potrebovať len pár ingrediencií. 

Potrebujeme:

2 tégliky mascarpone

 

 

1 balenie šľahačkovej smotany

Voliteľné (na sladenie):

3/4 šálky práškového cukru alebo podľa chuti

Postup:

Do misky si vložíme mascarpone, prilejeme šľahačkovú smotanu a nasypeme cukor.

 

 

Všetko spolu vyšľaháme ručným šľahačom, kým krém nezhustne.

Hotovo, teraz ho môžete použiť na plnenie torty, či obľúbených dezertov. 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.

Torta s mascarpone krémom

 

 

Príprava torty je väčšinou pomerne zložitá a zaberie veľa času.

Ale túto bleskovú tortu zvládnete ľavou zadnou a môžete si ju dopriať tak často, ako len budete chcieť!

Potrebujeme:

 

 

Na cesto:

3 vajcia

90 g cukru

90 g hladkej múky

3 g prášku do pečiva

formu s priemerom 18 cm

 

 

Na krém:

200 g šľahačkovej smotany

30 g práškového cukru

150 g mascarpone

Na sirup:

 

 

20 g cukru

30 g vody

Iné:

180 g jahodového džemu

Postup:

V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

 

 

Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a metličkou ľahkými pohybmi zapracujeme tak, aby nám vzniklo kompaktné cesto.

Dno formy si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.

 

 

Upečený korpus vyberieme z formy, dáme dolu papier na pečenie, prekrojíme ho na tri časti a jednu časť rozomelieme mixérom na omrvinky.

Teraz si pripravíme krém.

Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a vyšľaháme hustú šľahačku.

 

 

Pridáme práškový cukor, mascarpone a zašľaháme všetko spolu do kompaktného krému.

Ten následne preložíme do zdobiaceho vrecúška.

Do druhého zdobiaceho vrecúška si dáme džem.

 

 

Ostáva ešte zarobiť sirup zmiešaním vody a cukru a môžeme vrstviť tortu.

Na tanier si dáme papier na pečenie v 4 pásoch, položíme naň prvú vrstvu korpusu a polejeme ho sirupom.

Pomocou zdobiaceho vrecúška rovnomerne navrstvíme krém a rozotrieme.

 

 

Po obvode spravíme jednu vyvýšenú vrstvu krému a pomocou druhého zdobiaceho vrecúška nanesieme džem.

Rozotrieme.

Navrch priložíme druhý korpus, ktorý nepolievame sirupom, ale rovno nanesieme krém po celej ploche, aj po bokoch.

 

 

Zvrchu, aj po bokoch posypeme omrvinkami z rozmrveného korpusu a odstránime zospodu papier na pečenie.

Necháme vychladiť aspoň 30 minút a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť! 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes