plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečiem jednoduchý koláč s kyslou smotanou, ktorý prekoná aj ZÁKUSKY: Tento krém používajú aj profi cukrári!

Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný - predlohu k tomuto receptu som si našla v recepte na youtube a upravila som si ho podľa vlastnej fantázie a toho, čo nám doma chutí. 

Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok.

 

 

Je jednoduchý a výborný.

Tento krém používali aj vo veľmi dobrej cukrárni u nás v Košiciach, ide teda skutočne o veľkú lahôdku.

Potrebujeme:

Cesto:

 

 

1 balíček prášku do pečiva

100 g cukru

100 ml vody

200 ml oleja

2 lyžice kakaa

3 vajcia

150 g hladkej múky

Krém:

 

cukor

rum,

2 tégliky kyslej smotany

2 tégliky nátierkového masla

1 – 2 tégliky smotany na šľahanie

Na ozdobu:

Horká čokoláda

Postup:

 

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame.

 

 

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta.

Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom.

 

 

Upečený korpus necháme vychladnúť.

Krém:

Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom. 

 

 

Podľa chuti pridáme cukor, rum.

Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému.

 

 

Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou.

Podávame vychladne.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes