Cibuľu prekrojíme na polovicu a zapichneme do nej 2 vidličky: Niekto by mal dostať medailu za tento NÁPAD!

Je ťažké si predstaviť varenie bez cibule. Teraz si to môžete uľahčiť.

 

 

Cibuľu stačí prekrojiť na polovicu a zapichnúť do nej dve vidličky.

Skúste to a uvidíte, čo sa stane.

Portál smakosze priniesol túto užitočnú radu, ktorá sa vám v kuchyni určite zíde.

 

 

Šikovný spôsob prípravy cibule

Cibuľu pridávame do šalátov, omáčok a polievok.

Hodí sa do mäsových jedál ale aj na priamu konzumáciu.

Pre varením ju väčšinou orestujeme, ale ešte predtým ju musíme najprv nakrájať.

 

 

Niekedy to môže byť problém.

Cibuľa sa nám môže šmyknúť a spadnúť na podlahu.

Ak máme na krájanie veľa cibule, problém narastá.

Vďaka tomuto triku však bude krájanie cibule oveľa jednoduchšie.

 

 

Teraz pôjde všetko hladko.

Ako rýchlo a rovnomerne nakrájať cibuľu?

Nižšie nájdete užitočnú metódu.

Vezmite cibuľu a pripravte si dve vidličky.

 

 

Zapichnite ich do polovice cibule, jednu vedľa druhej.

Narežte nožom, pričom nôž vkladajte do medzier medzi hrotmi vidličky.

Takto nakrájate cibuľu rovnomerne a rýchlo.

Vidlička uľahčuje a zrýchľuje prácu v kuchyni.

 

 

Teraz, keď potrebujete nakrájať cibuľu rovnomerne a rýchlo , použite túto metódu.

Je to veľmi jednoduché a efektívne.

Presne to, čo potrebujete.

 

 

Cibuľa sa ľahko krája

Vďaka tomuto patentu nasekáte veľa cibule rovnomerne.

Takže nakrájajte cibuľu na polovicu, zapichnite vidličky a pustite sa do práce.

Raz-dvakrát a skončíte s rovnomerne nakrájanou cibuľou na tanieri.

Neváhajte a vyskúšajte tento postup vo vašej kuchyni.

Trik na krájanie cibule, ktorý ma naučila moja švagriná

Nedávno som sa naučila od mojej švagrinej skvelú vychatávku, ako nakrájať cibuľu na tenké prúžky bez použitia noža alebo kuchynského krájača.

Nepotrebujeme na to ani dosku na krájanie, cibuľka je perfektne naporcovaná a pripravená na ďalšie spracovanie.

 

 

Tento spôsob krájania je zvlášť skvelý na šaláty.

Samozrejme, môžete použiť bežný kuchynský nôž, ale v takom prípade nedosiahneme požadovaný výsledok.

A v sitruácii, keď potrebujete len trochu cibule, nemusíte špiniť dosku na krájanie a ďalšie kuchynské príslušenstvo.

V takýchto prípadoch vždy používam túto metódu krájania cibule.

Takže, začnime.

V mojej chladničke sú vždy polovičky cibule a mrkvy, ktoré mám z minulých príprav.

Vždy ich mám kde použiť – buď na mäso, potom na šalát a podobne.

Pripravte si bežnú zeleninovú škrabku.

Cibuľu začneme krájať od samého okraja priamo do šalátu alebo na panvicu, aby sme nemuseli použiť dosku.

Tento proces vám bude trvať iba pár sekúnd.

Škrabkou postupujeme od „hlavy“ po koreň.

Výsledkom sú tenké a rovnomerne nakrájané prúžky cibule.

Veľa šťastia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie