Jednoduchý a ľahký recept na úžasnú večeru.
Cuketová pochúťka v kombinácii s bruschettou a paradajkovou omáčkou vám pohladí všetky zmysly.
Jednoduchý recept z youtube kanála Frische Rezepte na výbornú krémovú polievku.
Potrebujeme:
5-7 zemiakov
1 cibuľu
olivový olej
1 mrkvu
2-3 cukety
700 ml vody
1 ČL soli
petržlenovú vňať
chlieb
olivový olej
1-2 paradajky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
cesnak
Ďalej:
kôpor alebo petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky nakrájame na kocky, vložíme ich do hrnca.
Pridáme vodu a varíme 10-12 minút.
Panvicu naolejujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme ju 3-4 minúty.
Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.
Premiešame a smažíme 5-7 minút.
Z cukety odstránime konce, ošúpeme, nakrájame na kocky.
Pridáme do panvice.
Zamiešame a varíme 10-12 minút.
Do hrnca s uvarenými zemiakmi pridáme zeleninu.
Nalejeme vodu, pridáme soľ, premiešame.
Prekryjeme pokrievkou a varíme 15-20 minút.
5 minút pred dovarením pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zamiešame.
Na olivovom oleji osmažíme krajce chleba z oboch strán do zlatista.
Do misky nastrúhame paradajky.
Pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a vidličkou zamiešame.
Rajčinovú zmes natrieme na krajce chleba.
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Polievku rozšľaháme ručným mixérom.
Pridáme mletú papriku, pretlačený cesnak a dôkladne premiešame.
Polievkou dochutíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou a servírujeme spolu s chlebom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU