Mliečny koláč s jahodami je veľmi jemný a chutný a zároveň sa ľahko pripravuje!
Tento dezert je tak jednoduchý a výborný, že ho budete robiť pravidelne.
Výborný recept som našla na youtube kanáli Вика-Простые Рецепты.
Ja ho robím nielen s jahodami, ale aj s malinami, broskyňami a marhuľami.
Nech skúsite akékoľvek ovocie, výsledok je zakaždým vynikajúci.
Potrebujeme:
múka hladká – 290 – 300 g;
mlieko – 200 g (ml);
rastlinný olej – 120 g (ml);
vajcia – 2 ks;
prášok do pečiva – 2 lyžičky;
vanilkový cukor – 10 g;
cukor kr. – 180 g;
akékoľvek ovocie;
Priemer formy je 22-24 cm.
Voliteľné:
jahody
maliny
černice
ríbezle
broskyňe
marhule
Postup:
Oba cukry vyšľaháme s vajciami do peny.
Pridáme mlieko, olej.
Premiešame.
Nakoniec pridáme sypké prísady:
preosiatu múku a prášok do pečiva.
Šľahačom vymiešame jednotné cesto.
Navrstvíme do vymastenej a zľahka múkou vysypanej misy.
Do cesta vtlačíme celé jahody.
Prípadne môžete jahody vmiešať priamo do cesta.
Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.