Nenáročný recept na fantastickú jahodovú tortu, ktorá vás výborne osvieži počas horúcich dní.
U nás doma sa pripravuje na pravidelnej báze, keďže nám všetkým neskutočne zachutila.
Výborný recept z youtube kanála Selmas recipes na chutnú jahodovú tortu.
Potrebujeme:
Na cesto:
120 g masla
120 g kryštálového cukru
2 ČL vanilkového cukru
3 vajcia
štipku soli
140 g mletých mandlí
40 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
Na krém:
100 ml smotany na šľahanie
2 ČL stabilizátora šľahačky
200 g macsarpone
2 ČL vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu
40 g práškového cukru
2 ČL stabilizátora šľahačky
citrónovú kôru
Na polevu:
800 g jahôd
1 PL kryštálového cukru
2 balenia tortového želé, kukuričného škrobu alebo pudingového prášku
4 PL kryštálového cukru
400 ml vody alebo džúsu
Postup:
Umyté jahody nakrájame na štvrtiny, vložíme ich do misy.
Pridáme cukor a necháme ich odstáť.
Do veľkej misy pridáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia, soľ.
Mixérom šľaháme 1-2 minúty.
Potom pridáme mleté mandle, múku, prášok do pečiva.
Mixérom vyšľaháme.
Cesto preložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Dáme ho piecť na 30 minút pri teplote 180°C.
Do väčšej misy pridáme smotanu, stabilizátor a vyšľaháme krém.
Potom pridáme mascarpone.
Pridáme aj vanilkový cukor, cukor, stabilizátor, citrónovú kôru.
Špachtľou premiešame.
Vychladnuté cesto vyklopíme na tanier.
Vložíme ho do tortovej formy po bokoch vystlanej fóliou.
Na cesto nanesieme krém.
Dôkladne ho rozotrieme po celej ploche.
Na krém naukladáme nakrájané jahody.
Do rajnice pridáme jahodovú šťavu, tortové želé a cukor.
Miešame, kým sa želé nerozpustí.
Potom pridáme vodu.
Zmes za miešania privedieme do varu.
Hneď, ako zmes zhustne, nalejeme ju na jahody.
Vrch môžeme posypať nasekanými pistáciami, tortu vložíme do chladničky.
Necháme ju stuhnúť.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/EErzI1knTZ0