Extra jemné a vláčne zemiakové placky na írsky spôsob. Vynikajúco sa hodia k pečenému mäsku a zelenine. Vyskúšajte ich na večeru napríklad s chrumkavou slaninkou a pečenými paradajkami.
Potrebujeme:
4 stredne veľké zemiaky
50 g hladkej múky
Zväzok pažítky nakrájanej nadrobno
Voliteľné soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode a popučíme ich ako pri príprave klasickej zemiakovej kaše. K zemiakom pridáme múku, pažítku a premiešame – vypracujeme zemiakové cesto. Ak sa nám cesto zdá málo slané, pridáme štipku soli.
Vezmeme kúsok cesta a na pomúčenej pracovnej doske z neho vyformujeme placku.
Na panvici rozpálime olej a placky vypražíme z oboch strán dozlatista.
Podávame so zeleninkou, mäskom alebo inou prílohou podľa chuti.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)