plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hovädzie na divoko pre pamätníkov: Aj to najtvrdšie mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Musím povedať, že je to výborné jedlo – mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Recept sa dá robiť aj z bravčového mäsa a ja ešte pridávam aj pálivú papriku. Podávame s domácou knedľou, alebo so zemiakovou kašou.

Tento recept mi prišiel mailom a hneď, ako som mala doma hovädzie mäsko, skúsila som ho. Musím povedať, že je to výborné jedlo – mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Recept sa dá robiť aj z bravčového mäsa a ja ešte pridávam aj pálivú papriku. Podávame s domácou knedľou, alebo so zemiakovou kašou.

Potrebujeme:

600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky

Korenie na divinu

1 strednú plechovku pretlaku

200 ml kyslej smotany

¼ koreňa zeleru

1 lyžicu cukru

2 stredne veľké mrkve

1 lyžicu haldkej múky

Soľ, kroenie

Potrebujeme:

Na oleji osmažíme cibuľu, na ňu vložíme osolené kúsky mäsa.

Podlejeme vodou a pridáme paradajkový pretlak, 2 lyžičky korenia na divinu, lyžičku cukru a na kocky nakrájanú zeleninu.

Dusíme domäkka a podľa potreby podlievame.

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozšľaháme ponorným mixérom. Nakoniec zahustíme smotanou. Podávame s kašou alebo knedľou. Na ozdobou môžeme posypať zelenou cibuľkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes