Aj obyčajný bochník chleba môžete s trochou inšpirácie premeniť na úžasné jedlo. Tento recept je vynikajúci najmä vtedy, keď nemáte čas na zdĺhavé prípravy a chcete pre svojich blízkych pripraviť chutné a originálne jedlo. Trhaný chlebík som pripravovala pri príležitosti zahájenia grilovacej sezóny a verte mi, zožal väčší úspech ako manželove grilované špeciality.
Potrebujeme:
Bochník chleba
Maslo
Jarnú cibuľku
Syr
Soľ
Mak
Postup:
Chlieb narežeme na kocky, ale dávame pozor, aby sme ho celkom neprerezali – rezy by mal končiť pri spodnej kôrke.
Syr si narežeme na hrubšie plátky a poukladáme do zárezov na chlebíku.
Zelenú časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska
Nakrájanú cibuľku zmiešame s rozpusteným maslom a makom a pridáme na chlieb.
Takto upravený bochník opatrne zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Potom odstránime alobal a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.
zdroj: handimania