Cez víkend mám rada dobé a poctivé jedlo ideálne také, ktoré navyše dokážem rýchlo pripraviť. Kedže mi zvýšila trocha ryže z obedu, rozhodla som sa pripraviť moje obľúbené kapustovo-mäsové guľôčky. Príprava tohoto jedla je jednoduchá a výsledok úžasne chutný. :-)
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (ideálne kombináciu bravčového a hovädzieho)
150 g uvarenej ryže
2 vajcia
Menšiu hlávku kapusty
1 väčšiu mrkvu
Soľ a korenie podľa chuti
200 g paradajkového pretlaku
1 kelímok kyslej smotany
Postup:
Kapustu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame najemno. V miske zmiešame mrkvu s kapustou, mäsom, ryžou, vajciami a ochutíme soľou a korením (do zmesi môžeme podľa chuti pridať cibuľu, cesnak, pažítku…).
Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej menšie guľôčky. Tie uložíme do vymastenej formy na pečenie. V miske zmiešame paradajkový pretlak so smotanou, ochutíme soľou a korením a touto zmesou zalejeme guľôčky.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Podávame posypané kôprom, prípadne inými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)