plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Cuketové hranolky so syrom a cesnakom

Moje deti milujú hranolky a kedže sa snažím vyprážaným dobrotám čo najviac vyhýbať, vyrábam najrôznejšie zdravé alternatívy obľúbených pokrmov. Pre nedávnom som počas môjho pátrania na internete natrafila na zdravé hranolky so syrom a cesnakom, ktoré som pripravila ešte v ten deň. Boli skutočné skvelé! Na povrchu chrumkavé a vo vnútri krásne šťavnaté – samozrejme bez toho, aby som ich musela smažiť na oleji. Navyše syr a cesnak dodá tomuto pokrmu úžasnú vôňu a ešte lahodnejšiu chuť. Vyskúšajte ich tiež!

Potrebujeme:

4 menšie cukety

Kôru z 1 citróna

2 lyžice olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

¾ šálky nastrúhaného parmezánu

Soľ

Čierne mleté korenie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. Cukety umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na hrubšie hranolky – prekrojíme na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu.

V miske zmiešame olej, prelisovaný cesnak a citrónovú kôru.

Jednotlivé hranolky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pomocou štetca nanesieme na hranolky olejovo-cesnakovú zmes. Hranolky osolíme, okoreníme a nakoniec posypeme  nastrúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 11-13 minút (máme nastavené pečenie z vrchu aj z dola). Potom premiestnime plech na čo najvyššie miesto v rúre a nastavíme len pečenie z vrchu. Pečieme, kým sa syr nesfarbí do zlatista

Garlic Lemon and Parmesan Oven Roasted Zucchini | Cooking Classy

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookingclassy

Najlepšie recepty na dnes