plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Baklažánoví ježkovia

Jednoduchá príprava a lahodná chuť. Pripravte si ľahký letný obed, ktorý je ako stvorený na horúce dni plné slnka.

Potrebujeme:

2 ks baklažánu

2 paradajky

1 väčšiu mrkvu

150 g strúhaného syra

2 lyžice kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Olivový olej

Soľ

Postup:

Baklažán umyjeme a nakrájame na pásiky hrubé cca 0,5 – 1 cm (dávame však pozor, aby sme baklažán celkom neprekrojili). Každý rez osolíme a baklažán necháme 10 – 15 minút odpočívať.

Mrkvu a paradajky nakrájame na tenké plátky. Baklažán (aj vo vnútri zárezov) potrieme olivovým olejom a striedavo do zárezov vkladáme kolieska paradajok a mrkvy.

V miske zmiešame syr so smotanou a prelisovaným cesnakom.  Zmes nanesieme na baklažány .

Baklažány preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a aby sme zabránili ich prevráteniu, môžeme na boky napichnúť špáradlá.

Pečieme vo vyhriatej rúre 40 -50 minút pri teplote 180 stupňov.

Hotových baklažánových ježkov môžeme posypať čerstvými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes