plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už žiadne zdĺhavé varenie fazule: Všetko čo potrebujete, je panvica a 10 minút času!

Fazuľa patrí medzi obľúbené strukoviny.

Mnohých však od jej prípravy odrádza jej zdĺhavé varenie.

Poradíme vám recept, vďaka ktorému budete mať fazuľu hotovú za 10 minút. 

 

 

Vyskúšajte si pripraviť tento chutný snack podľa odporúčania z portálu newsy a určite si dobre pochutíte.

Pravdepodobne ste už veľakrát jedli varenú fazuľu.

Teraz je čas na jej novú verziu.

Je to veľmi jednoduché na prípravu, rýchle a šialene chutné.

 

 

Všetko, čo potrebujete, je panvica, trochu oleja a 10-12 minút.

Pražená fazuľa je skutočnou lahôdkou.

Lepšie ako popcorn, čipsy a arašidy dokopy.

A tiež oveľa zdravšie.

Na čo si dať pozor pri pražení fazule?

 

 

Pražená fazuľa má chrumkavú šupku a jemnú cesnakovú vôňu.

Je pripravená za kratší čas ako varená verzia a naozaj jednoduchým spôsobom.

Nezabudnite fazuľu umyť predtým, ako ju hodíte do horúcej panvice, a potom ju osušte papierovou utierkou.

 

 

V opačnom prípade bude olej prskať a mohol by vás popáliť.

Mali by ste tiež pamätať na to, že fazuľa je mimoriadne chúlostivá a môže sa ľahko poškodiť.

Preto pri vyprážaní panvicou potraste alebo jemne premiešajte.

Korenie pridávané do tejto pochúťky je záležitosťou vašich preferencií.

Okrem cesnaku, ktorý jej v tomto recepte dodá skvelú chuť, môžete pridať čili a korenie, ak ich chcete mať pikantné.

Môžete tiež pridať rascu alebo nakrájaný kôpor.

 

 

Recept na pečené fazule

Ingrediencie:

0,5 kg fazule

2 strúčiky cesnaku

4 polievkové lyžice oleja

soľ podľa chuti

čili (voliteľné)

Spôsob prípravy:

Fazuľu dobre umyte a osušte.

 

 

Zahrejte panvicu a pridajte sušenú fazuľu.

Opekajte na suchej panvici asi 1-2 minúty.

 

 

Počas pečenia panvicou dvakrát potraste.

Znížte teplotu na strednú úroveň a pečte ďalších 5 minút.

Po uplynutí tejto doby pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a zalejte olejom.

 

 

Môžete tiež pridať trochu čili, ak máte radi pikantné jedlá.

Smažte, kým fazuľa nezhnedne a šupka nie je chrumkavá.

Malo by vám to trvať ďalších 5 minút.

Veľmi opatrne premiešajte alebo počas opekania potraste panvicou.

Nakoniec posypte soľou (napr. hrubozrnnou morskou soľou) a podávajte ešte teplé.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes