Tvaroh a čokoláda – to je spojenie, ktoré musí byť pre každého zárukou skvelého dezertu. Vyskúšajte tento vysoký tvarohovo-čokoládový koláč a určite nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
Na tmavú vrstvu:
100 g čokolády s vyšším obsahom kakaa
100 g masla
100 g kryštálového cukru
100 g hladkej múky
2 lyžice kakaa
½ lyžičky prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
Špetku soli
Na bledú vrstvu:
200 g tvarohu
1-2 lyžice kryštálového cukru
1 vajce
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou do peny.
Roztopenú čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do vaječnej zmesi. Postupne všľaháme múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor a kakao.
V inej miske zmiešame všetky ingrediencie na bledú vrstvu.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme trochou masla. Na spodok navrstvíme 1/2 čokoládovej hmoty a na ňu tvarohovú hmoty. Poslednú vrstvu by mala opäť tvoriť čokoládové cesto.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk