plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nekupujte drahé ENERGETICKÉ TYČINKY: Za 5 minút robím plný plech, recept som už naučila všetkých priateľov!

Milujete zdravé maškrtenie?

Prinášame vám recept na energetické koláčiky bez cukru, ktoré si zamilujete.

Na ich prípravu navyše nepotrebujete zapínať rúru.  

 

 

Vďaka YouTube kanálu Schnelle Rezepte sa dozviete hneď 3 skvelé recepty na chutné dezerty bez cukru. 

Recept č. 1

Potrebujeme:

250 g arašidového masla

med podľa chuti

120 g mandľovej múky

100 g čokolády bez cukru

1 PL kokosového oleja

 

 

Postup:

Do misy si vložíme arašidové maslo a primiešame med podľa chuti. 

Potom nasypeme mandľovú múku a vypracujeme kompaktné cesto. 

Zoberieme si formu a cesto do nej natlačíme a vyrovnáme. 

Zoberieme si čokoládu bez cukru a nalámeme ju do misky.

 

 

Pridáme lyžicu kokosového oleja a všetko dôkladne vymiešame. 

Vzniknutú polevu nalejeme na vrch cesta a uhladíme.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Teraz už stačí len nakrájať a môžete servírovať.

Recept č. 2

 

 

Potrebujeme:

200 g mlieka

120 g arašidového masla

80 g sušeného mlieka

80 g proteínu

 

 

Postup:

Do misky si nalejeme mlieko a primiešame arašidové maslo.

Následne si v samostatnej miske zmiešame proteín so sušeným mliekom.

Za stáleho miešania nasypeme suchú zmes do misy s mliekom a arašidovým maslom. 

 

 

Hmotu nalejeme do hrnca a na strednom ohni varíme do zhustnutia. 

Hmotu natlačíme do tortovej formy, ktorej steny sme si zvnútra potiahli papierom na pečenie.

Odložíme do chladničky na 2 hodiny.

 

 

Po uplynutí tejto doby odstránime tortovú formu a stuhnutú hmotu vyklopíme.

Dáme dolu papier na pečenie a nakrájame na kúsky. 

Recept č. 3

 

 

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 PL kokosovej múky

1 PL detskej krupice

 

 

kakao na posypanie

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko.

 

 

Nasypeme kokosovú múku, detskú krupicu a dobre vymiešame metličkou. 

Varíme na strednom ohni do zhustnutia a potom zmes nalejeme do misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky. 

 

 

Po stuhnutí vyklopíme na tanier a posypeme kakaom.

Prípravu všetkých troch receptov nájdete v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes