Tento recept od pani Martiny na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!
Potrebujeme:
16 plátkov 40% Eidamu (cca 200 g)
asi 200 g šunky
2 vajíčka natvrdo
1 balenie nátierkového masla
zväzok petržlenovej vňate
40 g masla
1/2 červenej papriky (kapie)
1 ČL plnotučnej horčice
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Pripravíme si všetky suroviny a červenú papriku si nakrájame na rovné prúžky.
Na plech si dáme papier na pečenie a začneme naň ukladať plátky syra – kladieme ich mierne cez seba aby sa asi 1 cm prekrývali.
Dáme do rozohriatej rúry na 3 – 4 minúty pri 170 °C, aby sa syr mierne roztopil.
Pripravíme si plnku.
Do misky si vyklopíme nátierkové maslo, pridáme klasické maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájané vajíčka natvrdo.
Dobre premiešame.
Podľa chuti môžeme osoliť alebo okoreniť.
Pridáme ešte asi lyžičku horčice.
Opäť všetko dobre premiešame.
Teraz si na syr naukladáme plátky šunky a ak je syr ešte teplý, necháme úplne vychladnúť.
Až potom rovnomerne natrieme pripravenou plnkou.
Prúžky papriky uložte kúsok od kraja a začnite roládu čo najtesnejšie zmotávať.
Pomôžeme si papierom na pečenie, z ktorého sa roláda pekne odlupuje.
Stočenú roládu zabaľte do papiera na pečenie a odložte asi na 2 hodiny do chladničky.
Potom môžete nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: