Cuketa je skutočne univerzálna zelenina. Môžete ju upravovať mnohými technologickými postupmi a dokonca z nej môžete upiecť aj sladký koláč. Dnes vám ukážeme perfektný tip na prípravu cukety, ktorý sa skvele hodí ako netradičná príloha k nedeľnému obedu.
Potrebujeme:
2-3 mladé cukety
½ šálky vlašských orechov
½ zväzku petržlenovej vňate
2-3 strúčiky cesnkau
1 lyžicu olivového oleja
Postup:
Cuketu umyjeme – môžeme alebo nemusíme ošúpať a nakrájame na väčšie kocky (podobne, ako keď krájame zemiaky). Osolíme a necháme odpočívať.Potom odstránime prebytočnú tekutinu a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.
Orechy preložíme do plastového vrecka a rozdrvíme kuchynským valčekom. Cesnak nasekáme nadrobno. V miske zmiešame petržlenovú vňať s orechmi, cesnakom a olivovým olejom. Pridáme restovanú cuketu a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto