Perfektný nápad pre každého, kto chce pripraviť pekné a zároveň veľmi chutné pohostenie pre rodinu, alebo návštevu. Falošné veterníky, alebo šišky plnené šľahačkovým krémom. Veľmi chutné, rýchle a na obdobie fašiangov ako stvorené!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
3 lyžice cukru
1 kocka droždia
250 ml vlažného mlieka
3 žĺtky
100 ml oleja
1/2 lyžičky soli
citrónová kôra
2 lyžice rumu
Krém:
500 ml smotany na šľahanie
1 vaničku jemného tvarohu tvaroh
4 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
olej na vyprážanie
Postup:
Najskôr urobíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a lyžičky cukru. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, olej, zvyšok cukru, kôru a kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme kysnúť.
Z vykysnutého cesta lyžicu odkrajujeme rovnaké kúsky, ktoré vytvarujeme do guľôčky. Necháme ešte 10 -15 kysnúť a potom vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán. Hotové odložíme na papierový obrúsok.
Krém: Tvaroh ušľaháme s cukrom a v samostatnej miske ušľaháme šľahačku so stužovačom. Spojíme obe hmoty do jednotného krému.
Vychladnuté šišky rozrežeme na polovice a cukrárskym vreckom naplníme krémom. Hotové poprášime cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)