Netradičná turecká omeleta podľa tohto receptu z youtube poteší každého labužníka. Sýte jedlo, ktoré pripravíte raz dva!
Potrebujeme:
1 -2 PL olivového oleja
1 – 2 strúčiky cesnaku
1 veľkú alebo 2 menšie cibule
1 kapiu
1 zelenú papriku
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
1 vajce
100 ml mlieka
1 a 1/2 PL hladkej múky
6 varených vajec
paradajku
tvrdý syr (mozzarella alebo iný podľa chuti)
tymian, oregano a mletú červenú papriku podľa chuti
Postup:
Panvicu si jemne polejeme olivovým olejom a zľahka na nej opečieme nasekaný cesnak.
Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, kapiu, aj zelenú papriku, osolíme.
Restujeme spolu s cesnakom, pričom všetko spolu miešame.
Vajíčko si vyšľaháme metličkou, prilejeme mlieko a zapracujeme hladkú múku s bylinkami, soľou a korením.
Uvarené vajíčka si prekrojíme na polovice.
Paradajku si umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Keď zelenina v panvici zmäkne, zalejeme ju pripravenou vajíčkovou zmesou.
Teraz navrch naukladáme kolieska paradajky a posypeme strúhaným syrom.
Keď na paradajky navrstvíme syr, na každé koliesko položíme polovicu uvareného vajíčka.
Vajíčka poprášime sušeným tymianom a mletou červenou paprikou.
Potom ich zasypeme strúhaným syrom.
Prikryjeme pokrievkou a necháme syr úplne roztopiť.
Hotovo.
Môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: