plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fajnové turecké vajcia: Milovníci vajíčok si prídu na svoje!

Netradičná turecká omeleta podľa tohto receptu z youtube poteší každého labužníka. Sýte jedlo, ktoré pripravíte raz dva!

Potrebujeme:

1 -2 PL olivového oleja

1 – 2 strúčiky cesnaku

1 veľkú alebo 2 menšie cibule

1 kapiu

1 zelenú papriku

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 vajce

100 ml mlieka

1 a 1/2 PL hladkej múky

6 varených vajec

paradajku

tvrdý syr (mozzarella alebo iný podľa chuti)

tymian, oregano a mletú červenú papriku podľa chuti

Postup:

Panvicu si jemne polejeme olivovým olejom a zľahka na nej opečieme nasekaný cesnak. 

Následne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, kapiu, aj zelenú papriku, osolíme.

Restujeme spolu s cesnakom, pričom všetko spolu miešame.

Vajíčko si vyšľaháme metličkou, prilejeme mlieko a zapracujeme hladkú múku s bylinkami, soľou a korením. 

Uvarené vajíčka si prekrojíme na polovice.

Paradajku si umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.

Keď zelenina v panvici zmäkne, zalejeme ju pripravenou vajíčkovou zmesou. 

Teraz navrch naukladáme kolieska paradajky a posypeme strúhaným syrom. 

Keď na paradajky navrstvíme syr, na každé koliesko položíme polovicu uvareného vajíčka. 

Vajíčka poprášime sušeným tymianom a mletou červenou paprikou.

Potom ich zasypeme strúhaným syrom. 

Prikryjeme pokrievkou a necháme syr úplne roztopiť.

Hotovo.

Môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes