plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stehienka pečiem často, ale takéto fantastické sme ešte nejedli: 100-ročný recept na cmarové kuriatko – rozplýva sa v ústach!

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare. Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare.

 

 

Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Recept má už viac ako 100 rokov.

Potrebujeme:

6 kusov stiehn (používame celé stehná)

1,5 – 2 poháre cmaru

1 – 2 lyžice oleja,

sušený alebo čerstvý cesnak

mleté biele korenie

sladká mletá paprika

pikantná mletá paprika

soľ

Postup: 

Stehienka opláchneme a vysušíme.

 

 

Cmar zmiešame s cenakom, soľou, koreninami.

Do tejto marinády naložíme na noc kuracie stehienka.

Marinádu aj so stehienkami môžeme dať do uzatvárateľného vrecka a dobre pretrepať, aby sa marináda dostala na všetky miesta.

 

 

Na druhý deň vyberieme stehienka z chladničky.

Necháme približne pol hodinku pri izbovej teplote a potom ich len uložíme na plech vymastený trochou oleja.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 45-60 minút.

 

 

Počas pečenia je dobré párkrát preliať stehienka výpekom.

Ak je to potrebné, podlejte počas pečenia trochou vody.

V prípade, že sa stehienka začínajú zvrchu príliš pripekať, môžeme zakryť alobalom a nechať odkryté aj na posledné minúty.

 

 

Odporúčam, pretože to mäso je veľmi jemné a doslova sa roztápa v ústach.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: smacznapyza.blogspot.com  

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes