Fantastický recept, ako pripraviť perfektný marhuľový džem bez chémie a dokonca aj bez klasického varenia.
Ja som tento postup skúsila len minulý rok a viem, že už ho inak robiť nebudem.
Najlepší džem pripravíte jednoducho a pohodlne – v rúre.
Recept mám od mojej starkej.
Tento džem je veľmi jednoduchý a ja som si ho upravila podľa seba.
Konzistenciu môžete mať jemnejšiu, alebo ponechať kúsky viac v celku, je to na vás.
Ja mám rada jemnejší.
Neváhajte a skúste ho, ku klasickému vareniu v hrnci sa už nevrátite!
Potrebujeme:
1 kg marhúľ
500 g cukru
1 štamperlík rumu
Postup:
Pripravíme si ovocie.
Dôkladne si ho umyjeme.
Marhule nakrájame a odstránime kôstku.
Do pekáča pokrájame zrelé marhule.
Zalejeme štamperlíkom rumu.
Rum používala moja starká do každého džemu a lekváru.
Alkoholu sa nemusíte báť, počas pečenia sa odparí.
A podľa chuti osladíme cukrom (ja dávam uvedené množstvo).
Všetko premiešame a vložíme do vyhriatej rúry na 190 ° C.
Sem tam premiešame.
Pečieme cca 1 hod do sklovita.
Potom ihneď plníme do pohárov.
Pevne uzavrieme.
Obrátime dnom hore do vychladnutia.
Džem sa nám nikdy neskazil a je najlepší.
Robím takto aj jablkový a slivkový lekvár.
Dokonca aj jahodový, je to vynikajúci zlepšovák.
Tento spôsob je tiež výborný na slivky, sú to potom výborná lekvár.
Hotovo!