Tento recept na dvojfarebné čajové alebo linecké pečivo mám už roky a robím z neho v podstate všetko vianočné pečivo. Vyzerá to krásne, keď spojíte tmavé a svetlé cesto. Čo sa týka receptu, je úplne totožný, akurát z tmavého cesta uberiete dve lyžice múky a pridáte 2 lyžice kakaa.
Ja som napríklad minule zabudla tieto dve lyžice múky ubrať a aj tak bol výsledok výborný. Stačí teda pripraviť jedno cesto, rozdeliť ho a do jedenej časti vmiešať kakao.
Potrebujeme:
Linecké cesto svetlé:
300 g hladkej múky
200 g masla
70 g práškového cukru
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
štipka soli
Linecké cesto tmavé:
300 g hladkej múky (- 2 lyžice múky a + 2 lyžice kakaa)
200 g masla
70 g práškového cukru
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
štipka soli
Postup:
Príprava cesta je skutočne veľmi jednoduchá a rýchla.
Jednoducho všetky suroviny vypracujeme na jednotné cesto.
Takto prirpavíme tmavé aj svetlé cesto.
Obe cestá odložíme asi na pol hodiny odložíme do chladničky.
Začneme formovať pečivká – napríklad rožteky.
Cesto rozdelíme na guľôčky, ktoré spájame a vytvarujeme do tvaru rožteka.
Pomocou odtlačku hrebeňa získate napríklad takáto zaujímavý vzor.
Upečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15-20 minút, podľa rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)