Vláčne koláčiky z vynikajúceho smotanového cesta a kakaa.
Potrebujeme:
100 g masla
150 g kryštálového cukru
3 vajcia
200 g kyslej smotany
160 g hladkej múky (+ 40 g – môžno budeme potrebovať viac múky podľa konzistencie cesta)
40 g kakového prášku
1 bal. prášku do pečiva
15 g vanilkového cukru
Štipku soli
Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrum. Postupne pridávame vanilkový cukor a vajcia (jedno po druhom).
Do zmesi vmiešame kyslú smotanu a postupne pridávame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.
Cesto rozdelíme do dvoch nádob. Do jednej polovice cesta pridáme 40 g kakového prášku, do druhej môžeme vmiešať 40 g múky (podľa konzistencie cesta). Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.
Formu na muffiny vystelieme papierovými košíkmi a striedavo vrstvíme lyžičkou tmavú a svetlú hmotu.
Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené koláčiky necháme vychladnúť na mriežke.
Podávame s čokoládovou polevou a posypané drvenými orieškami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk