Tieto langoše sú u nás doma absolútnou jednotkou. Vďaka smotane je cesto vláčne, nadýchané, krásne mäkké a po vypražení úžasne chrumkavé. Napokon, vyskúšajte ich sami a uvidíte, že lepšie langoše ste ešte nejedli. :-)
Potrebujeme (na 4 porcie):
300 g hladkej múky
200 g kyslej smotany
Štipku soli
1 lyžičku cukru
1 kocku čerstvého droždia
150 ml telej vody
Postup:
Do menšej misky vlejeme teplú vodu, pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások.
Do väčšej misky nasypeme múku so soľou a pridáme kvások. Nakoniec pridáme smotanu a vypracujeme cesto. Ak sa nám cesto zdá riedke, pridáme ďalšiu múku. Cesto by malo byť tuhé a lepivé – preto je najlepšie vymiešať ho vareškou.
Cesto je potrebné dôkladne vymiešať. Potom ho však už nenechávame kysnúť, ale môžeme okamžite dávkovať jednotlivé langoše, ktoré vyprážame na rastlinnom oleji dozlatista.
Z hotových langošov jemne odstránime prebytočný olej pomocou papierovej utierky. Langoše potrieme pretlačeným cesnakom, smotanou a posypeme syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)