plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastické langoše bez vajíčka: Jediné langoše na svete, ktoré sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň!

Výborné langoše bez vajíčka podľa pani Adriany B.

 

 

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

2 tégliky kyslé smotany

1 kávová lyžička sódy bikarbóny

1 kávová lyžička soli

2,5 dcl mlieka

3 polievkové lyžice oleja

Na kvások:

 

 

1,5 dl mlieka

1 kávová lyžička cukru

štipka soli

kocka čerstvého droždia

na dochutenie majonéza, kyslá smotana (alebo biely jogurt), cesnak, kečup, nastrúhaný syr,

 

 

olej na vyprážanie a kolieska mrkvy do oleja, aby sa neprepaľoval a nezapáchal

Postup:

Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor, štipku soli a premiešame.

Posypeme troškou polohrubej múky, premiešame a necháme podkysnúť (5 – aj 10 min.)

 

 

Do preosiatej múky, pridáme kvások soľ, sódu bikarbónu,  smotanu, vlažné mlieko, olej a poriadne vymiešame.

Vrch posypeme  troškou múky.

Necháme aspoň 15-20 min. podkysnúť pri izbovej teplote, potom zakryjeme a vložíme na 4-6 hodín do chladničky.

 

 

 

Z vykysnutého cesta naolejovanými rukami odoberáme kúsky, formujeme langoše a vyprážame na rozpálenom oleji (do oleja dávam kolieska mrkvy, aby sa tak rýchlo neprepaľoval).

Tým, že tam nejde vajíčko, „nestiahnu sa“, sú mäkké aj na druhý deň.

Vyšlo mi z polovičnej dávky 15 kúskov.

 

 

 

Potrieme cesnakom, smotanovo-majonézovou zmesou, pofŕkam kečupom, posypem syrom.

Cesto, ktoré neminieme vydrží v chladničke aj týždeň.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes