Úžasná čokoládová roláda, ktorej nebudete vedieť odolať.
Samotná príprave je nenáročná a chuť je neopísateľná.
Raz vyskúšate a budete ju pripravovať znova a znova!
Postupujte podľa tohto receptu z portálu zadovoljna.
Čokoládová roláda recept
Potrebujeme:
8 bielkov
8 lyžíc kryštálového cukru
1 polievkovú lyžicu hladkej múky
9 polievkových lyžíc vlašských orechov
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
Na krém:
8 žĺtkov
150 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
200 g masla
130 g horkej čokolády
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
3 polievkové lyžice oleja
50 g bielej čokolády na farbenie
Postup:
Najprv si pripravte plech na pečenie piškóty.
Z bielkov ušľaháme stredne hustý sneh, potom postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a ručne primiešame k bielkom.
Na záver pridáme vlašské orechy a všetko dobre premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.
Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov v dobre vyhriatej rúre.
Teplú piškótu ihneď zvinieme do rolády aj s papierom, na ktorom sme ju piekli a necháme vychladnúť.
Na krém vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a v pare uvaríme.
Je potrebné ich neustále šľahať a sledovať, kým nie sú hotové, čo trvá minimálne 15 minút.
Čokoládu nasekáme, pridáme do teplej plnky a miešame, kým sa nerozpustí.
Krém prikryjeme potravinovou fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Do vychladnutého krému pridáme zmäknuté maslo, postupne všetko dôkladne vyšľaháme do peny.
Roládu rozvinieme a zvnútra natrieme krémom.
Necháme pár polievkových lyžíc, aby sme ju mohli natrieť aj zvonka.
Roládu zvinieme a necháme stuhnúť.
Potom na ňu nalejeme čokoládu, ktorú sme si rozpustili, môžeme posypať bielou čokoládou a nasekanými vlašskými orechmi.
Dobrú chuť!