plny-hrniec_transparent_negativ.png

PREVRATNÁ roláda: Recept na dezert, ktorý prekoná váš najobľúbenejší dezert!

Úžasná čokoládová roláda, ktorej nebudete vedieť odolať.

 

 

Samotná príprave je nenáročná a chuť je neopísateľná.

Raz vyskúšate a budete ju pripravovať znova a znova!

Postupujte podľa tohto receptu z portálu zadovoljna.

Čokoládová roláda recept

Potrebujeme:

8 bielkov

8 lyžíc kryštálového cukru

 

 

1 polievkovú lyžicu hladkej múky

9 polievkových lyžíc vlašských orechov

1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

 

 

Na krém:

8 žĺtkov

150 g práškového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

 

 

200 g masla

130 g horkej čokolády

Na polevu:

100 g mliečnej čokolády

 

 

3 polievkové lyžice oleja

50 g bielej čokolády na farbenie

Postup:

Najprv si pripravte plech na pečenie piškóty.

Z bielkov ušľaháme stredne hustý sneh, potom postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva a ručne primiešame k bielkom.

Na záver pridáme vlašské orechy a všetko dobre premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.

Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov v dobre vyhriatej rúre.

 

 

Teplú piškótu ihneď zvinieme do rolády aj s papierom, na ktorom sme ju piekli a necháme vychladnúť.

Na krém vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a v pare uvaríme.

 

 

Je potrebné ich neustále šľahať a sledovať, kým nie sú hotové, čo trvá minimálne 15 minút.

Čokoládu nasekáme, pridáme do teplej plnky a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Krém prikryjeme potravinovou fóliou a necháme úplne vychladnúť.

Do vychladnutého krému pridáme zmäknuté maslo, postupne všetko dôkladne vyšľaháme do peny.

 

 

Roládu rozvinieme a zvnútra natrieme krémom.

Necháme pár polievkových lyžíc, aby sme ju mohli natrieť aj zvonka.

Roládu zvinieme a necháme stuhnúť.

 

 

Potom na ňu nalejeme čokoládu, ktorú sme si rozpustili, môžeme posypať bielou čokoládou a nasekanými vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes