plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už cuketu nevyprážam: Potriem syrovou zmesou a LEN vložím do rúry – je to zdravšie a veľmi praktické!

Myslím si, že nielen naša rodina miluje cukety, ale aj veľa iných rodín. Faktom je, že sú nielen chutné a zdravé, ale aj veľmi cenovo dostupné. 

Myslím si, že nielen naša rodina miluje cukety, ale aj veľa iných rodín.

Faktom je, že sú nielen chutné a zdravé, ale aj veľmi cenovo dostupné.

V mojej rodine najviac išli vyprážané cukety v trojobale, ale potom sa naučila tento výborný recept z youtube.

Fantasticky chutná a jemná cuketa v smotanovou cestíčku s cesnaku, vynikajúce a nenáročné na prípravu. Hlavné je, že nemusíte stáť pri sporáku a vyprážať. Všetko sa pohodlne pečie v rúre a chutí ako vyprážané!

Potrebujeme:

2 mladé cukety

tvrdý syr – 70 gramov

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice kyslej smotany

1 vajce

soľ a korenie

rastlinný olej na vymastenie plechu na pečenie

Voliteľné:

Kôpor, obľúbené koreniny

Postup:

Cuketu si umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky.

Teraz začneme pripravovať omáčku.

Vezmite strúhadlo a syr najemno nastrúhajte.

V miske zmiešame kyslú smotanu a vajce, teraz pridáme syr a soľ.

Pridáme aj papriku a preltačený cesnak.

S korením môžete improvizovať.

Miešajte omáčku, kým nemá jednotnú a hladkú štruktúru.

Plech si vymastíme olejom, alebo ho pokryjeme pergamenom.

Kolieska s cuketou položte v rovnomerných radoch na plech.

 

Na každú cuketu rovnomerne naneste omáčku.

Tip: Hneď ako začnem cuketu krájať, okamžite zapnem rúru, musí byť vyhriata na 180 stupňov.

Príprava pokrmu skutočne trvá veľmi málo času, preto je lepšie rúru vopred predhriať.

Cuketu dáme do rúry na 25 minút.

Podávame teplé aj studené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Videonávod nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes