plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketa s ovsenými vločkami chutí lepšie ako mäso: Zdravý a neuveriteľne chutný obed!

Sýte a zdravé jedlo z tých najjednoduchších surovín, ktorá máte doma vždy po ruke.

Pripravte si doma neskutočne chutné fašírky zo zeleniny a ovsených vločiek.

 

 

Sýte a zdravé jedlo z tých najjednoduchších surovín, ktorá máte doma vždy po ruke.

Výnimočný recept na unikátne bezmäsité fašírky z youtube kanála Lass uns Kochen.

Potrebujeme:

1 strednú cuketu

1 strednú mrkvu

1 stredný zemiak

2 vajcia

4 PL ovsených vločiek

 

 

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL talianskych byliniek

1/2 sušeného cesnaku

1 ČL mletej papriky

petržlenovú vňať

100 g syra

2 PL hladkej múky

rastlinný olej

Na omáčku:

grécky jogurt

kôpor

cesnak

Postup:

Z cukety odstránime koniec a na hrubo nastrúhame. Do sitka v miske vložíme nastrúhanú cuketu a posolíme.

 

 

Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle.

Po uplynutí doby vytlačíme z cukety prebytočnú tekutinu a vložíme do samostatnej misky.

Pridáme nastrúhanú mrkvu. K zelenine pridáme na hrubo nastrúhaný zemiak.

Pridáme vajcia a dobre premiešame.

V mixéri pomelieme vločky, pridáme do misky a zamiešame.

 

 

Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, talianskymi bylinkami, sušeným cesnakom a mletou paprikou.

Všetko dobre premiešame a necháme 10-15 minút odpočívať.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a zamiešame.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej. Ruky si navlhčíme vodou a vyformujeme fašírku.

Ihneď ju obalíme v múke a vložíme do panvice.

 

 

Fašírky smažíme na strednom ohni dozlatista.

Medzitým pripravíme omáčku: do menšej misky pridáme jogurt.

Pridáme nasekaný kôpor. Na jemno nastrúhame cesnak podľa chuti.

Omáčku dobre premiešame a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes