plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší vrstvený koláč s pudingom a kyslou smotanou: Rýchly a jednoduchý!

Neviem, ako vy, ale ja si tento recept ukladám. Tento koláč vyzerá famózne!

Jedného dňa počas upratovania som natrafil na babkin starý zošit s receptami.

 

 

A našiel som tam recept na tento fantastický koláč.

Upiekli sme ho tento víkend a ukázalo sa, že ide o fajnový a veľmi chutný koláč.

Na prípravu potrebujeme:

Na cesto:

300 g hladkej múky

150 g kryštálového cukru

150 g masla

1 balenie prášku do pečiva

2 PL kakaa

200 ml kyslej smotany

Na plnku:

6 bielkov

250 g kryštálového cukru

150 g kokosu

konzervované čerešne

Na krém:

6 žĺtkov

250 g kryštálového cukru

1 balenie vanilkového pudingu

500 ml mlieka

250 ml smotany na šľahanie

1 ČL želatíny rozpustenej v troche vody

Na polevu:

200 g čokolády

4-5 PL smotany na šľahanie

kokosové lupienky alebo bielu čokoládu

Postup:

V miske vyšľaháme maslom s cukrom.

 

 

Pridáme smotanu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Vymiesené cesto vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

Po uplynutí doby vyberieme cesto pomúčený rukami a preložíme na stôl posypaný múkou.

Cesto rozdelíme na dve časti.

Jednu časť cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozvaľkáme po celej ploche.

 

 

Pripravíme plnku: v miske vyšľaháme bielky. Postupne pridávame cukor.

Na koniec pridáme kokos a jemne lyžicou zapracujeme.

Plnku rozotrieme na plát cesta na plechu a na vrch poukladáme čerešne.

Potom položíme druhý plát cesta. Cesto popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo.

 

 

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme cca 20-30 minút.

Po upečení skontrolujeme cesto špáradlom (ak bude čisté, znamená to, že je cesto hotové).

V hrnci vyšľaháme žĺtky s cukrom.

Potom pridáme pudingový prášok a nakoniec horúce mlieko.

Hrniec preložíme na mierny oheň.

 

 

Miešame, kým krém nezhustne.

Pridáme rozpustenú želatínu, premiešame a necháme vychladnúť.

V samostatnej miske vyšľaháme smotanu do hustej peny.

Potom postupne do šľahačky zašľaháme krém.

Krém nemusí byť úplne studený, lebo sa potom kvôli želatíne zle zapracuje do šľahačky.

Krém natrieme na koláč a vložíme na dve hodiny do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby polejeme dezert rozpustenou čokoládou so smotanou.

Nakoniec ozdobíme kokosovými lupienkami alebo čokoládou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes