Domáci lahodný, jemný a v ústach sa rozplývajúci krémový koláčik.
Ak nemáte zrovna čas nazvyš a prepadne vás chuť na sladké, rozhodne si pripravte tento dezert.
Vynikajúci recept na jemný čokoládový dezert z youtube kanála U nás je to chutné.
Potrebujeme:
Na cesto:
250 ml bieleho jogurtu
2 vajcia
štipku soli
130 g kryštálového cukru
200 g hladkej múky
40 g kakaa
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
Na krém:
500 g kyslej smotany
150 g kondenzovaného mlieka
kôru z 1 citróna
šťavu z 1/2 citróna (20 ml)
30 g kakaa
Na polevu (voliteľné):
2 PL kakaa
1 PL kryštálového cukru
3 PL kyslej smotany
Postup:
Do hlbokej misky pridáme jogurt.
Ďalej pridáme vajcia a štipku soli.
Pridáme cukor a metličkou vymiešame.
Cez sitko preosejeme múku s kakaom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.
Vymiešame riedky krém.
Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme cca 15 minút pri teplote 180°C.
Upečené cesto vyberieme z formy a odstránime papier.
Odkrojíme vrch a cesto vodorovne prekrojíme.
Krém si pripravíme, kým sa pečie cesto:
Do samostatnej misky nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme nastrúhanú kôru z citróna.
Pridáme citrónovú šťavu a metličkou miešame, kým zmes nezhustne.
Potom pridáme smotanu a zamiešame.
Do krému pridáme kakao a vymiešame.
Na cesto nanesieme kakaový krém a rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.
Prekryjeme ďalším plátom cesta a potrieme krémom aj po stranách.
Odrezaný vrch cesta rozdrvíme v mixéri na prášok.
Prášok z cesta nanesieme na kraje a boky dezertu (viď video).
Vrch ozdobíme čokoládovou polevou.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: