plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cibuľové bagetky zo špaldovej múky

Domácemu pečivu sa nič nevyrovná. Dnes si pripravíme trošku netradičnú, ale o to lahodnejšiu verziu klasických domácich bagetiek. Áno, čerstvé bagety sú vynikajúce samé o sebe ale  chrumkavá cibuľka im dodá krásnu vôňu a lahodnú chuť. Neváhajte však pridať aj iné ingrediencie ako napríklad olivy, semienka či rascu. Výsledok bude vždy rovnako lákavý.

Postup:

600 g špaldovej múky

400 ml teplej vody

10 g sušeného droždia

10 g soli

2 ks stredne veľkej cibule

1 lyžičku kryštálového cukru

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie okrem cukru. Pridáme vodu a miešame, kým nevznikne lepkavé cesto kašovitej konzistencie. Netreba miešať dlho, úplne postačí, keď sa jednotlivé ingrediencie spoja.

Misku prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca 2 hodiny. Že je cesto správne vykysnuté zistíme vtedy, keď približne dvojnásobne zväčší svoj objem.

Cibuľky očistíme, pokrájame nadrobno a orestujeme na olivovm oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Keď cibuľa vychladne vmiesime ju do vykysnutého cesta.

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na jednotlivé bagetky. Veľkosť a počet záleží len na vás. Na povrchu každej bagety vytvoríme ostrým nožom niekoľko zárezov.

Bagety prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 25 minút pri teplote 220 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj: talisenutrition

 

 

Najlepšie recepty na dnes