Vynikajúc recept na chlebík z panvice z youtube, ktorý viete pripraviť rýchlo bez rúry – na panvice.
Potrebujeme 2 bochníky s hmotnosťou 400 g
Potrebujeme:
500 g pšeničnej múky obyčajnej
330 ml vody
10 g soli
5 g suchého droždia alebo 15 g čerstvého droždia
olej na vymazanie panvice
Postup:
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.26.15-1024x553.png)
Pripravíme si prísady na prípravu chlebíka – múku, droždie, soľ a vodu.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.27.21-1024x605.png)
Zamiešame a vymiesime jednotnú hmtou.
Jednotné cesto, ktoré rozdelíme na dva bochníky.
Necháme pol hodinky kysnúť.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.28.46-1024x567.png)
Takto vyzerá cesto po vykysnutí.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.28.55-1024x492.png)
Teraz si prirpavíme panvicu, ktorú vymažeme olejom.
Na panvicu dáme cesto.
Pečieme z jednej strany 12-15 minút po pokrievkou.
Pečieme na strednom stupni.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.29.22-1024x580.png)
Potom chlieb potrieme z vrchnej strany olejom a obrátime.
Na obrátenie môžeme použiť tanier.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.29.41-1-1024x484.png)
Necháme dopiecť aj z druhej strany pod pokrievkou.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.29.54-1-1024x431.png)
Teraz už len rozkrojiť.
Môže sa podávať.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.30.12-1-1024x484.png)
Chlebík je vynikajúci.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/08/Snímka-obrazovky-2020-08-22-o-19.30.31-1-1024x500.png)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: