plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chleba z obchodu už nekupujem, toto je jednotka: Úžasný taliansky chlebík bez miesenia, vnútri je samá bublinka!

Recept na chrumkavý a veľmi jednoduchý taliansky chlebík, ktorý pripravíte bez miesenia.

Recept na chrumkavý a veľmi jednoduchý taliansky chlebík, ktorý pripravíte bez miesenia.

 

 

Potrebujeme:

385 g chlebovej múky

288 g vody

7 g soli

38 g olivového oleja

2 g sušeného droždia

Voliteľné:

Rasca

Semienka

Postup:

Vodu zahrejeme na 25 stupňov.

 

 

Pridáme droždie a premiešame.

Pridáme olivový olej.

 

 

Premiešame a prisypeme aj preosiatu múku.

Premiešame vareškou.

Cesto je lepivé a vyzerať by malo asi takto.

 

 

Necháme prikryté kysnúť 45 minút.

Potom cesto poprekladáme a opäť prikryjeme.

Necháme ešte 30 minút podkysnúť.

 

 

Cesto opäť poprekladáme.

Zakryjeme a necháme opäť kysnúť 30 minút.

Posledný krát poprekladáme, zakryjeme.

 

 

 

Necháme ešte 40 minút podkysnúť.

Posypeme múkou.

Vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme si tiež posypali múkou.

Cesto rozdelíme na 4 časti.

 

 

Každú časť vyformujeme do tvaru bochníka.

Dobre pomúčime.

Dáme na utierku ešte podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra.

 

 

Dáme na plech a pečieme pri teplote 220 stupňov 18 minút.

Chlebík po upečení.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes