Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný.
Vo vnútri je mäkučký a vynikajúci.
U nás doma nesmie chýbať ani na Silvestra.
Príprava vám zaberie len 20 minút.
Potrebujeme:
300 g múka hladká T650
200 ml voda vlažná
20 g doždie čerstvé
1 ČL cukor kryštálový
1 ČL soľ
1 ČL rasca
2 PL olej rastlinný
Na potretie:
2 PL olej rastlinný
2 PL voda
4 strúčiky cesnak
Voliteľné:
syr
Postup:
Najskôr si pripravíme droždie.
V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.
Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou, olejom.
A vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.
Cesto dáme do misky.
Posypeme trochou múky.
Prikryjeme utierkou.
Necháme vykysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť.
Vykysnuté cesto zvyknem rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor.
Inak robím posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.
Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.
Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody.
Môžeme posypať ešte rascou, semienkami.
Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.
Ak chcete, môžete posúch posypať aj syrom, bude ešte chutnejší.
Po vybratí potrieme trochou studenej vody.
Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť.
Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.
Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)