Najlepšie čajové pečivo, ktoré sa u nás pečie celý rok.
Potrebujeme:
Cesto:
200 g hladkej múky
štipka prášku do pečiva
160 g masla
80 g práškového cukru
1/2 balíčka vanilkového cukru
80 g strúhaných mandlí alebo orechov
Krém:
100 g masla
100 g práškového cukru
1 žĺtok
1 polievková lyžica pomletej čiernej kávy
kakao
Na zdobenie:
mandle alebo oriešky
čokoládová poleva
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
To na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát.
Vykrajujeme kolieska.
Preložíme ich na mierne vymastený plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie.
Upečieme ich pri teplote 150 ° C.
Vychladnuté zlepujeme krémom (zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny, potom vmiešame žĺtok, čiernu kávu a kakao).
Ozdobíme polevou a prilepíme oriešok alebo mandľu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)