plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bublanina, ktorá vyhrala CUKRÁRSKU súťaž: To cesto je neskutočné – vysoké, jednoduché a bombové!

Žiadne oddeľovanie vajec a bublanina je neskutočná - vysoká, mäkučká, nádherne nadýchaná.

Hľadáte recept na tú najjemnejšiu bublaninu, akú ste kedy jedli? Potom ste na správnom mieste!

 

 

Tento recept od Veroniky Kollárovej, víťazky súťaže o „NAJ bublaninu na Slovensku“, zaručene poteší vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

6 ks domácich vajec

370 g práškového cukru

150 ml teplej vody

370 g polohrubej múky

1/2 balíčka kypriaceho prášku

1 balíček vanilkového cukru

150 ml oleja

Sezónne ovocie podľa chuti (napr. marhule, jahody, čučoriedky)

Práškový cukor na posypanie

Tuk na vymastenie plechu

Múka na vysypanie plechu

Postup:

Žĺtky oddeľte od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do penista.

 

 

Striedavo pridávajte teplú vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom.

Nakoniec vmiešajte olej.

Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a zľahka ho vmiešajte do cesta.

 

 

 

Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.

Na vrch poukladajte umyté a osušené ovocie.

Bublaninu pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 20 minút.

Po vychladnutí nakrájajte a zľahka posypte práškovým cukrom.

Tipy:

Pre ešte jemnejšiu bublaninu môžete múku preosiať.

 

 

Do cesta môžete pridať aj 1 lyžicu strúhaného kokosu alebo kôry z citróna.

Ovocie môžete pred poukladaním na cesto obaliť v troche múky, aby sa neponáralo do cesta.

Bublaninu môžete piecť aj s iným druhom ovocia, napr. slivkami, jablkami alebo hruškami.

 

 

Ak nemáte čas čakať, kým sa bublanina úplne vychladne, môžete ju krájať aj vlažnú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes