Pripravte si doma jemný dezert v štýle Brumíka a potešte svoje deti.
Dezert pripravujem viackrát do týždňa a stále sa nám máli.
Jednoduchý recept z youtube kanála moj.kolačić na fenomenálny „Brumík“ koláčik.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
150 g kryštálového cukru
1 balenie citrónového cukru
1 ČL vanilkovej esencie
200 ml rastlinného oleja
300 ml mlieka
300 g hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
Na polevu:
500 ml šľahačkovej smotany
100 g čokolády na varenie
100 g mliečnej čokolády
Postup:
Do misky pridáme vajcia a cukor.
Niekoľko minút šľaháme mixérom.
Šľaháme, kým zmes nestrojnásobí objem a bude krémová.
Potom za šľahania pridáme citrónový cukor a vanilkovú esenciu.
Znížime rýchlosť mixéra a tenkým prúdom nalievame olej.
Za šľahania prilievame mlieko.
Po trochách za šľahania pridávame múku a prášok do pečiva.
Zmes nalejeme do vopred vymasteného a pomúčeného plechu.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme cesto vychladnúť 5-10 minút pri izbovej teplote.
Do cesta spravíme dierky pomocou rukoväte od varešky.
Dierky by mali byť vo vzdialenosti približne 2 cm.
Ale dávame pozor, aby sme nedosiahli na úplné dno.
Do misky nalámeme mliečnu čokoládu a čokoládu na varenie.
Zalejeme horúcou smotanou a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Čokoládovú zmes nalejeme na cesto najprv tak, aby sme vyplnili otvory.
Zvyškom zalejeme celé cesto.
Dezert vložíme na noc do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme lahodný dezert servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod:
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.