plny-hrniec_transparent_negativ.png

Môj svokor má RECEPT na najlepšie pečené karé: Položte ho na cibuľu a dajte piecť, o tej pochúťke sa vám bude aj snívať!

Bravčové mäso poukladajte na cibuľu a o chvíľu máte pripravený chutný obed!

Predstavujeme vám nenáročný a chutný recept na zapekané mäsové plátky na cibuľke, ktorý zvládne úplne každý.

 

 

Pri príprave tohto lahodného pokrmu môžete použiť akékoľvek mäso a výsledok bude vždy neodolateľne chutný.

Výnimočný recept na zapekané bravčové karé z youtube kanála Gute Rezepte.

Potrebujeme:

700 g bravčového karé

 

 

soľ

mleté čierne korenie

5 cibúľ

350 g šampiňónov

2 paradajky

150-200 syra

Postup:

Bravčové mäso opláchneme a vysušíme papierovou utierkou.

Mäso nakrájame na plátky.

Plátky poukladáme na tvrdú podložku a nožom spravíme zárezy v tvare mriežky.

 

 

Mäso z oboch strán posolíme a posypme čiernym korením.

Korenie a soľ rukou dôkladne votrieme.

Štyri cibule ošúpeme a nakrájame na polovičné plátky.

Okrúhlu zapekaciu formu vymastíme rastlinným olejom.

Na dno formy naukladáme nakrájanú cibuľu.

Na cibuľu poukladáme plátky mäsa.

 

 

Zvyšnú cibuľu nadrobno nakrájame.

Do panvice nalejeme rastlinný olej a do priehľadna vysmažíme cibuľu.

Šampiňóny nakrájame na tenké plátky.

Nakrájané šampiňóny pridáme k osmaženej cibuli.

Smažíme 3-4 minúty na strednom ohni.

Zmes dochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Hubovú zmes nanesieme na bravčové plátky.

Paradajky nakrájame na polovičné plátky a poukladáme ich na šampiňónovú zmes.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme 40-45 minút.

Po uplynutí doby posypeme mäsové plátky na jemno nastrúhaným syrom.

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes